GIS – földrajzi információs rendszer

 

Geomarketing

Annak érdekében, hogy a reklám pont ott érjen célba, ahol kell, használhatóvá tesszük az Ön számára egy városrész, negyed vagy utca lakóinak adatait. Használja fel a korszerkezetre, az egyes utak mentén élő lakosok jövedelmére és képzettségre vonatkozó adatokat, hogy üzenetét pontosan oda küldhesse el, ahol a leginkább elérhető a kiválasztott célcsoport, vagy találja meg az ideális telephelyet vállalkozása számára ezeknek az adatoknak a segítségével.

Földrajzi adatok megjelenítése

Hogyan hat egy utca zaja a környező épületekre? Milyen egy városrész lakosságának összetétele? Hogyan oszlik el egy ország gazdasági teljesítménye? Olyan izgalmas és fontos kérdések ezek, amelyekre mi tudjuk a választ. A földrajzi adatok megjelenítésével komplex tényállások ábrázolhatók megbízható és átlátható módon, így biztos és stabil alapot képezhetnek a tervezéshez.

Terepmodellek

Ha digitális adatokból látványos terepmodelleket, plasztikus domborzatárnyékolást és rendkívüli pontosságú magasságprofilokat kell előállítani, szakértőink állnak rendelkezésére. Ezeket ügyfeleink számos célra, pl. összekötő vonalak és sziklamezők ábrázolására használhatnak fel. Ezek a vizuális ábrázolások különösen a turisztikai irodalomban, valamint a kerékpáros és túratérképek esetében hasznosak. További felhasználási területek: árvízi forgatókönyvek készítése, mobiltelefon-antennák telepítési helyének megtervezése stb.

Georeferenciálás

A légi felvételek, történelmi térképek, és főként az analóg, statikus grafikus programokban, pl. Freehand vagy Illustrator használatával készült térképek pontatlanságokat tartalmaznak. Ezek oka például a pontatlan mérés, a pontatlan fotóobjektív, a magasságkülönbségek vagy a földgörbületek. Ahhoz, hogy egy térre vonatkozó adatsor földrajzilag kódolható legyen, transzformációs egyenletre van szükség. Ehhez általában illesztési pontokat használnak.

A georeferenciálásra vonatkozó részletes leírást tartalmazó PDF-ünk innen tölthető le.

Geodatenerfassung

Földrajzi adatok rögzítése

A földrajzi adatok rögzítéséhez tapasztalatra és pontos munkára van szükség, elvégre ez a feltétele és alapja a kiváló minőségű kartográfiai termékeknek. Az általunk használt földrajzi adatok olyan megbízható forrásokból származnak, mint a közigazgatási intézmények adatbázisai, nemzetközi hatóságok, vagy egyszerűen saját magunk gyűjtjük azokat.